• Het Huis van Betekenis is een community van tekenaars en verwante creatieven die samenwerken vanuit een historisch houten pand aan de Lauwerecht in Utrecht. De kerngroep telt inmiddels zeven mensen: Albert Hennipman en Mark Schalken, Katja Fred, Aiden Wong, Jessy Rietdijk, Saskia Janssen, Eva Hilhorst. We zijn nauw verbonden met de HKU en het Utrechtse cultuurveld. Ook het internationale platform voor visual journalism ‘Drawing the Times’ is prominent lid. Het Huis is een stichting in oprichting.

  Wij creeëren een inspirerende werk-, leer- en deelgemeenschap. Doe mee!

 • Studioplekken

  Tekenaars en verwante creatieven vinden op de Lauwerecht inspirerende studioplekken. Volop ruimte voor samenwerken, leren en inspireren . . .
  Wij zijn nu met zeven mensen en er is nog ruimte vrij, fulltime of parttime. Wil je ook (samen-)werken temidden van andere tekenaars en creatieven? Naast jonge tekenaars zoeken we ook nog enkele ervaren illustratoren, animators of ontwerpers. Ben je toe aan een nieuwe, sociale stap in je creatieve praktijk, waarmee je jouw werk verbindt met andere creatieven en de tekencultuur in Nederland verder brengt? Mail met Albert.
 • Tekenprojecten

  Storytelling, visualising, getekende reportages. Individueel en als collectief zetten wij de verhalende kracht van tekenwerk in voor organisaties en maatschappelijke issues . . .
  Kunnen we jouw organisatie verder helpen door je verhaal te verbeelden. Wij zoeken partnerorganisaties die geloven in de kracht van getekend beeld. Mail met Albert.
 • Workshops

  Getekende journalistiek, visuele notities... wij organiseren workshops, cursussen en masterclasses voor professionals en geïnteresseerden . . .
  HvB vormt een leergemeenschap en tekenen is wat ons betreft communicatie, kunst en ambacht ineen. Nieuwsgierig en leergierig? Binnenkort starten de eerste workshops. Mail met Eva.
 • Events

  Met exposities, presentaties, debatten en clubavonden zetten we de actuele tekencultuur op de kaart . . .
  Kom kijken en doe mee. Ook jouw ideeën zijn welkom. Geef je op voor de nieuwsbrief (onderaan) of Mail met Mark.
 • Ruimteverhuur

  Een deel van ons sfeervolle pand is te huur voor creatieve bijeenkomsten . . .
  Voor groepen tot enkele tientallen mensen is ons pand een sfeervolle, inspirerende locatie, centraal gelegen op loopafstand van CS. En met bijvoorbeeld een getekend verslag geven we een creatieve twist aan jouw bijeenkomst. Mail met Aiden.
 • Nieuwsbrief

  De nieuwsbrief houd je op de hoogte.

  U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bekijk onze privacy verklaring.

  We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.